Реклама

сряда, 30 март 2011 г.

Какво убива сексуалното желание?

Много от съвременните мъже и жени се оплакват от ниско либидо. Не е учудващо, че годишната печалба от продажбата на виагра в света е 506 млн. долара.

В момента учените създават сложни комбинации от лекарствени препарати за лечение на сексуална дисфункция. Според някои експерти обаче всичко би могло да бъде къде-къде по-лесно, стига да успеете да се откажете от някои неща, например от белия хляб.

Всички рафинирани въглехидрати могат да понижат сексуалното желание, тъй като този вид продукти освобождават захарта твърде бързо, твърдят експертите от британската асоциация по диетология, съобщи Дейли мейл.



А голямото количество захар е свързано с енергийни спадове, т.е. може да не ви останат сили за секс. Освен това захарта повишава нивото на естроген, понижавайки нивото на тестостерон при мъжете. „Ако страдате от затлъстяване вследствие на неправилно хранене, значи вие сте по-малко привлекателни. Освен това при вас е намален достъпът на кръв към половите органи“, пояснява един от учените.

Противогрипните медикаменти също влияят зле на сексуалното влечение. Антихистамините пък предизвикват проблеми с еякулацията при мъжете.

Убийци на страстта са и хормоналните контрацептиви, тъй като „лъжат“ организма, че е настъпила бременност, и необходимостта за размножаване отпада.

Следващи в списъка са обезболяващите, съдържащи кодеин и морфин, както и антидепресантите. Понякога зад нарушенията в качеството на половия живот може да стои и дефицитът на желязо, тъй като тогава човек страда от недостиг на сили.



Жените, които бързо свалят килограми, също жертват либидото си. Заради бързото отслабване се променя хормоналният фон. Критически показател е 10% загуба на тегло. А строгата диета, лишаваща организма от необходимите хранителни вещества, също допринася за ниското сексуално желание. Източник: dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар